Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Lax- och spenatpaj

(90)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Indiskt kryddris

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Räktacos

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Lax- och spenatpaj

(90)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Indiskt kryddris

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Räktacos

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies