För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(86)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Indiskt kryddris

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Pumpapaj

(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde, eller vatten
  • 800 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • Tomatdipp:
  • 0.5 dl finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt

Kefta med tomatdipp

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Kryddiga lammfärsbullar med smarrig sås.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden eller vattnet i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till färsen och blanda ordentligt. Forma avlånga biffar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Fräs under tiden lök och vitlök i oljan, cirka 1 minut. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Slå på tomatkross, kajennpeppar, salt och socker. Låt småputtra 5-8 minuter.
  3. Lägg upp keftan med tomatdippen ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(86)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Indiskt kryddris

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Pumpapaj

(14)