Kebabpizza med ajvar och rostad vitlöksyoghurt
Kebabpizza med ajvar och rostad vitlöksyoghurt
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Kebabpizza med ajvar och rostad vitlöksyoghurt

1 (2 betyg)

Snabblagad pizza med god topping som kekabkött och feferoni.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pizzadeg
  • 3 dl ajvar relish eller tomatsås arrabbiata
  • 150 g riven ost mozzarella
  • 150 g kebabkött
  • 0.5 isbergssalladshuvud, tunt strimlat
  • grön feferoni
Vitlöksyoghurt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rulla ut pizza-degen och bred på ajvar så det täcker hela degen. Strö över osten och toppa med kebabköttet. Grädda pizzan mitt i ugnen enligt tidsangivelsen på förpackningen.

Rostad vitlöksyoghurt:

  1. 1

    Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och låt rosta med i ugnen med pizzan. Mosa vitlöken med en gaffel och rör ihop med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Strö över strimlad sallad och toppa med feferoni. Servera pizzan med vitlöksyoghurten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar