Kardemummaris med lammfärs och tomatsås
  • Tid 45 min

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

3.5 (6 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
Kardemummaris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk röda linser
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 2 msk kokosflingor
Lammfärs/lammfärsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
Tomatsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater, 400 g
  • tsk kanel
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta senapsfrön och röda linser i torr panna, tills senapsfröna börjar poppa (tar ca 0,5 minut). Koka små broccolibuketter i lättsaltat vatten. Blanda riset med de rostade senapsfröna och linserna, gurkmeja, kardemumma och kokos, och broccolin.

  2. 2

    Stek lammfärsen i olivolja i en het panna under omrörning, krydda med spiskummin och salt. Du kan också blanda lammfärs, spiskummin och salt och steka köttbullar av dem. Blanda sedan ner lammfärsen (eller köttbullarna) i riset.

Tomatsås

  1. 1

    Stek löken mjuk utan att den tar färg i olivoljan i en panna på medelstark värme. Tillsätt tomater med spad, chilipeppar och kanel och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar