Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • Kardemummaris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk röda linser
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 2 msk kokosflingor
  • Lammfärs/lammfärsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater, 400 g
  • kanel
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta senapsfrön och röda linser i torr panna, tills senapsfröna börjar poppa (tar ca 0,5 minut). Koka små broccolibuketter i lättsaltat vatten. Blanda riset med de rostade senapsfröna och linserna, gurkmeja, kardemumma och kokos, och broccolin.
  2. Stek lammfärsen i olivolja i en het panna under omrörning, krydda med spiskummin och salt. Du kan också blanda lammfärs, spiskummin och salt och steka köttbullar av dem.Blanda sedan ner lammfärsen (eller köttbullarna) i riset.

Tomatsås

  1. Stek löken mjuk utan att den tar färg i olivoljan i en panna på medelstark värme. Tillsätt tomater med spad, chilipeppar och kanel och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kardemummaris med lammfärs och tomatsås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Kardemummaris:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk senapsfrön
  • 2 msk röda linser
  • 500 g broccoli
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
  • 2 msk kokosflingor
  • Lammfärs/lammfärsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela skalade tomater, 400 g
  • kanel
  • salt och peppar

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta senapsfrön och röda linser i torr panna, tills senapsfröna börjar poppa (tar ca 0,5 minut). Koka små broccolibuketter i lättsaltat vatten. Blanda riset med de rostade senapsfröna och linserna, gurkmeja, kardemumma och kokos, och broccolin.
  2. Stek lammfärsen i olivolja i en het panna under omrörning, krydda med spiskummin och salt. Du kan också blanda lammfärs, spiskummin och salt och steka köttbullar av dem.Blanda sedan ner lammfärsen (eller köttbullarna) i riset.

Tomatsås

  1. Stek löken mjuk utan att den tar färg i olivoljan i en panna på medelstark värme. Tillsätt tomater med spad, chilipeppar och kanel och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!