Kardemummakaka

Kardemummakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
1 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  2. Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ludvig

2014-05-31

Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.

Kardemummakaka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Kardemummakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
1 st

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  2. Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ludvig

2014-05-31

Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.