För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Servera ugnspannkakan med kantareller och en kompott med smak av äpple och lök.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkaka:
  • 1 liter färska kantareller, eller 200 g förvällda
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • Kompott:
  • 1 skivad gul lök
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung eller (rå) socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 dl rårörda lingon
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen. Grovhacka kantarellerna och stek dem och löken i fettet tills all vätska kokat in. Salta, peppra och rör ner timjan och gräslök.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, mjölk, ägg och salt. Häll äggsmeten i en smord ugnsform och strö ner svampen. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den har stannat och fått fin färg, 20-25 minuter.
  3. Stek löken och äppelklyftorna i matfettet några minuter med salt, honung eller socker och kryddor. Blanda balsamvinäger, kalvfond och vatten och häll det över äppelblandningen. Låt koka någon minut.
  4. Skär ugnspannkakan i snibbar och servera med äppelblandningen och rårörda lingon. Strö ev över lite timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

(3)

Texmexsallad från grillmiddagen

(2)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(8)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(59)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • Pannkaka:
  • 1 liter färska kantareller, eller 200 g förvällda
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • Kompott:
  • 1 skivad gul lök
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung eller (rå) socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 dl rårörda lingon
  • färsk timjan

Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Servera ugnspannkakan med kantareller och en kompott med smak av äpple och lök.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Grovhacka kantarellerna och stek dem och löken i fettet tills all vätska kokat in. Salta, peppra och rör ner timjan och gräslök.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, mjölk, ägg och salt. Häll äggsmeten i en smord ugnsform och strö ner svampen. Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den har stannat och fått fin färg, 20-25 minuter.
  3. Stek löken och äppelklyftorna i matfettet några minuter med salt, honung eller socker och kryddor. Blanda balsamvinäger, kalvfond och vatten och häll det över äppelblandningen. Låt koka någon minut.
  4. Skär ugnspannkakan i snibbar och servera med äppelblandningen och rårörda lingon. Strö ev över lite timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé med knipplök och plommon

(3)

Texmexsallad från grillmiddagen

(2)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(8)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(59)