
Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel
Betyg (1-5):
Så gott med citron och mandel till blomkål. Du måste prova! Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg blomkålshuvud
- 300 g zucchini
- olja och salt
- Gremolatasmör
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 citron, finrivet skal
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 3 msk hackad bladpersilja
- 1 tsk flingsalt
- Till servering
- 1 dl sötmandel
- 50 g parmesanost
- 1 citron
- persilja
Gör så här
- Gremolatasmör: Blanda smöret med citronskal, vitlök, persilja och salt. Rosta mandlarna i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
- Skär blomkålen i ca 1 ½ cm tjocka skivor rakt genom rotstocken. (Spara bladen och buketterna som lossnar, se svinntips nedan.) Skär zucchinin i sneda, cm-tjocka skivor.
- Pensla grönsakerna med olja och salta. Grilla först över direkt glöd tills de får färg och sedan över indirekt glöd tills de är mjuka. Dela och grilla citronen på snittytorna.
- Lägg upp blomkål och zucchini på ett fat. Klicka på gremolatasmöret och riv över parmesanen. Strö över mandeln. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med persilja och citronhalvorna.
Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel
Betyg (1-5):
Så gott med citron och mandel till blomkål. Du måste prova! Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gremolatasmör: Blanda smöret med citronskal, vitlök, persilja och salt. Rosta mandlarna i torr stekpanna till fin färg. Hacka grovt.
- Skär blomkålen i ca 1 ½ cm tjocka skivor rakt genom rotstocken. (Spara bladen och buketterna som lossnar, se svinntips nedan.) Skär zucchinin i sneda, cm-tjocka skivor.
- Pensla grönsakerna med olja och salta. Grilla först över direkt glöd tills de får färg och sedan över indirekt glöd tills de är mjuka. Dela och grilla citronen på snittytorna.
- Lägg upp blomkål och zucchini på ett fat. Klicka på gremolatasmöret och riv över parmesanen. Strö över mandeln. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med persilja och citronhalvorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-08
Fantastiskt gott! Vi glömde mandlarna och parmesanosten men det blev ändå jättegott. Tänk då hur gott det skulle blivit med! Vi lade i sparris också och det passade väldigt bra.
2019-08-29
Fantastiskt gott! Serverade som tillbehör till grillad kyckling och hummus.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2020-05-08
Fantastiskt gott! Vi glömde mandlarna och parmesanosten men det blev ändå jättegott. Tänk då hur gott det skulle blivit med! Vi lade i sparris också och det passade väldigt bra.
Anna
2019-08-29
Fantastiskt gott! Serverade som tillbehör till grillad kyckling och hummus.