

Vegolasagne med cottage cheese och spenat
Vegetarisk lasagne med keso, spenat och zucchini. God och mättande vardagsmiddag som räcker till många, eller till matlådor!
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk olivolja
- 70 g färsk spenat
- 0.5 tsk svartpeppar
- 500 g krossade tomater
- 9 torkade lasagneplattor
- 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
- 250 g cottage cheese
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
- Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.
Vegolasagne med cottage cheese och spenat
Vegetarisk lasagne med keso, spenat och zucchini. God och mättande vardagsmiddag som räcker till många, eller till matlådor!
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
- Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-02-22
Det här receptet behövde en hel del ändringar för mig. Gjorde en riktig tomatsås istället för att bara använda krossade tomater. Rev och stekte zucchinin. Gjorde en bechamelsås och hade på. Det blir kanske inte "4 för 80kr" då, men annars blir det väldigt tråkigt.
2020-02-10
Hej Anders! Du har rätt, när vi pratar om ovo-lakto vegetariskt brukar vi använda beskrivningen "vego" som samlingsnamn. Vi har tagit bort ordet vegetariskt från det här receptet nu. Tack för återkopplingen! /Maja, webbredaktör
2020-02-09
Jag känner mig manad att uppmärksamma er på att keso/cottage cheese INTE är vegetariskt! Lakto-vegetariskt, absolut, men tycker det är vilseledande att skriva att något är vegetariskt när det inte är det. Det är sorgligt att inte ens en stor matvarukedja kan skilja på begreppen.
2020-01-17
Inte så mättande, hade nog kunnat dubbla mängden keso?
2019-03-13
Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!
2019-02-10
Jättetråkig smak tyvärr
2018-11-05
Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)
2018-08-01
Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.
2017-11-16
Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.
2017-10-11
Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.
2017-09-17
Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lisa
2021-02-22
Det här receptet behövde en hel del ändringar för mig. Gjorde en riktig tomatsås istället för att bara använda krossade tomater. Rev och stekte zucchinin. Gjorde en bechamelsås och hade på. Det blir kanske inte "4 för 80kr" då, men annars blir det väldigt tråkigt.
2020-02-10
Hej Anders! Du har rätt, när vi pratar om ovo-lakto vegetariskt brukar vi använda beskrivningen "vego" som samlingsnamn. Vi har tagit bort ordet vegetariskt från det här receptet nu. Tack för återkopplingen! /Maja, webbredaktör
Anders
2020-02-09
Jag känner mig manad att uppmärksamma er på att keso/cottage cheese INTE är vegetariskt! Lakto-vegetariskt, absolut, men tycker det är vilseledande att skriva att något är vegetariskt när det inte är det. Det är sorgligt att inte ens en stor matvarukedja kan skilja på begreppen.
Beatrice
2020-01-17
Inte så mättande, hade nog kunnat dubbla mängden keso?
Sanna
2019-03-13
Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!
Sofi
2019-02-10
Jättetråkig smak tyvärr
Örjan
2018-11-05
Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)
Mirjam
2018-08-01
Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.
Josefine
2017-11-16
Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.
Gunvor
2017-10-11
Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.
Lina
2017-09-17
Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.