Vegolasagne med cottage cheese och spenat
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

3.39 (18 betyg)

Vegetarisk lasagne med zucchini och spenat.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g cottage cheese
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.

  2. 2

    Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Örjan

    Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)

  • Mirjam

    Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.

  • Josefine

    Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.

  • Gunvor

    Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

Visa fler