Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Vegetarisk lasagne med keso, spenat och zucchini. God och mättande vardagsmiddag som räcker till många, eller till matlådor!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g cottage cheese
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
  2. Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-02-22

Det här receptet behövde en hel del ändringar för mig. Gjorde en riktig tomatsås istället för att bara använda krossade tomater. Rev och stekte zucchinin. Gjorde en bechamelsås och hade på. Det blir kanske inte "4 för 80kr" då, men annars blir det väldigt tråkigt.

Checkbox Coop

2020-02-10

Hej Anders! Du har rätt, när vi pratar om ovo-lakto vegetariskt brukar vi använda beskrivningen "vego" som samlingsnamn. Vi har tagit bort ordet vegetariskt från det här receptet nu. Tack för återkopplingen! /Maja, webbredaktör

Anders

2020-02-09

Jag känner mig manad att uppmärksamma er på att keso/cottage cheese INTE är vegetariskt! Lakto-vegetariskt, absolut, men tycker det är vilseledande att skriva att något är vegetariskt när det inte är det. Det är sorgligt att inte ens en stor matvarukedja kan skilja på begreppen.

Beatrice

2020-01-17

Inte så mättande, hade nog kunnat dubbla mängden keso?

Sanna

2019-03-13

Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!

Sofi

2019-02-10

Jättetråkig smak tyvärr

Örjan

2018-11-05

Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)

Mirjam

2018-08-01

Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.

Josefine

2017-11-16

Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.

Gunvor

2017-10-11

Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

Lina

2017-09-17

Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.

Vegolasagne med cottage cheese och spenat
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g cottage cheese
  • 1 tsk salt

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Vegetarisk lasagne med keso, spenat och zucchini. God och mättande vardagsmiddag som räcker till många, eller till matlådor!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
  2. Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-02-22

Det här receptet behövde en hel del ändringar för mig. Gjorde en riktig tomatsås istället för att bara använda krossade tomater. Rev och stekte zucchinin. Gjorde en bechamelsås och hade på. Det blir kanske inte "4 för 80kr" då, men annars blir det väldigt tråkigt.

Checkbox Coop

2020-02-10

Hej Anders! Du har rätt, när vi pratar om ovo-lakto vegetariskt brukar vi använda beskrivningen "vego" som samlingsnamn. Vi har tagit bort ordet vegetariskt från det här receptet nu. Tack för återkopplingen! /Maja, webbredaktör

Anders

2020-02-09

Jag känner mig manad att uppmärksamma er på att keso/cottage cheese INTE är vegetariskt! Lakto-vegetariskt, absolut, men tycker det är vilseledande att skriva att något är vegetariskt när det inte är det. Det är sorgligt att inte ens en stor matvarukedja kan skilja på begreppen.

Beatrice

2020-01-17

Inte så mättande, hade nog kunnat dubbla mängden keso?

Sanna

2019-03-13

Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!

Sofi

2019-02-10

Jättetråkig smak tyvärr

Örjan

2018-11-05

Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)

Mirjam

2018-08-01

Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.

Josefine

2017-11-16

Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.

Gunvor

2017-10-11

Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

Lina

2017-09-17

Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.