Kanderade äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Glansigt söta kanderade äpplen på träspett är en riktig klassiker till jul. Vackert och enkelt att göra. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 små, hårda äpplen
  • 8 korta träspett
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap eller glykos
  • 2 tsk röd karamellfärg

Gör så här

  1. Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
  2. Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
  3. Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2020-12-19

Provade detta men det stelnade aldrig så får leta ett annat recept.

Anonym

2018-12-23

Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg

Anonym användare

2018-11-08

Ser smaskiga ut, ska testa!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(6)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 små, hårda äpplen
  • 8 korta träspett
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap eller glykos
  • 2 tsk röd karamellfärg

Kanderade äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Glansigt söta kanderade äpplen på träspett är en riktig klassiker till jul. Vackert och enkelt att göra. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
  2. Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
  3. Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2020-12-19

Provade detta men det stelnade aldrig så får leta ett annat recept.

Anonym

2018-12-23

Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg

Anonym användare

2018-11-08

Ser smaskiga ut, ska testa!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(6)