Kanderad ingefära

Betyg (1-5):
3.27 (109 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 400 g färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 5 dl socker
  • Dekor:
  • 3 dl socker

Gör så här

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
  2. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  3. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
  4. Förvara i lufttät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-05-27

Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹

Sara

2014-11-18

Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser

Lisa

2014-10-20

Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Garam masala

(20)

Citrondressing

(4)

Sultanens couscous

(6)

Gravad röding

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 5 dl socker
  • Dekor:
  • 3 dl socker

Kanderad ingefära

Betyg (1-5):
3.27 (109 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
  2. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  3. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
  4. Förvara i lufttät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2015-05-27

Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹

Sara

2014-11-18

Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser

Lisa

2014-10-20

Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Garam masala

(20)

Citrondressing

(4)

Sultanens couscous

(6)

Gravad röding

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies