Kanderad ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (110 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • Dekor:
  • 3 dl socker

Gör så här

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
  2. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  3. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
  4. Förvara i lufttät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Anita! De är väldigt goda att ha till desserter och på bakverk eller, för den som gillar ingefära, som godis :) /Maja, redaktör

Anita

2020-11-24

Provade att göra dessa igår. Fick koka väldigt länge innan nästan all sockerlag kokat in. Det tog över en timme. Hällde den kanderade ingefäran i ett durkslag och pressade ut den sista sockerlagen innan jag rullade dem i strösocker. Provade att klicka ut "sockerlagen" på bakplåtspapper sedan och den stelnade till små ingefärspastiller, så det blev inget svinn :)

Anita

2020-11-23

Spännande. Äter man dem som godis sedan? Kan man också ha dem i bakverk? Har de lång hållbarhet?

Cecilia

2015-05-27

Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹

Sara

2014-11-18

Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser

Lisa

2014-10-20

Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Svärmors pepparkakor galore

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 400 g färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • Dekor:
  • 3 dl socker

Kanderad ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.27 (110 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
  2. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
  3. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
  4. Förvara i lufttät burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Anita! De är väldigt goda att ha till desserter och på bakverk eller, för den som gillar ingefära, som godis :) /Maja, redaktör

Anita

2020-11-24

Provade att göra dessa igår. Fick koka väldigt länge innan nästan all sockerlag kokat in. Det tog över en timme. Hällde den kanderade ingefäran i ett durkslag och pressade ut den sista sockerlagen innan jag rullade dem i strösocker. Provade att klicka ut "sockerlagen" på bakplåtspapper sedan och den stelnade till små ingefärspastiller, så det blev inget svinn :)

Anita

2020-11-23

Spännande. Äter man dem som godis sedan? Kan man också ha dem i bakverk? Har de lång hållbarhet?

Cecilia

2015-05-27

Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹

Sara

2014-11-18

Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser

Lisa

2014-10-20

Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.

Liknande recept

Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Svärmors pepparkakor galore

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)