
Kanderad ingefära
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (4)
- 400 g färsk ingefära
- 2 dl vatten
- 5 dl socker
- Dekor:
- 3 dl socker
Gör så här
- Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
- Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
- Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
- Förvara i lufttät burk.
Liknande recept
Kanderad ingefära
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
500 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.
- Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
- Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.
- Förvara i lufttät burk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-05-27
Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹
2014-11-18
Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser
2014-10-20
Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cecilia
2015-05-27
Jag använde också mycket mera vatten. Vattnet sparade jag sedan och blandade med mera socker. Jättegott att blanda med kolsyrat vatten! 🍹
Sara
2014-11-18
Instämmer med ovanstående. Lika delar vatten som socker. Gå inte efter receptets måttangivelser
Lisa
2014-10-20
Jag får det inte att funka med den här vattenmängden, men med mera vatten så blir det här vinterns favoritgodis. Hett som Hades och beroendeframkallande.