Kamben i ugn

Kamben i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrika och juliga ribs i ugn med smak av blodapelsin och bourbon. Med både rub och glaze blir revbensspjällen något utöver det vanliga, supergott! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg kamben (tunna revbensspjäll)
  • Kryddblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk salt
  • Glaze
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamico di crema (balsamicosirap)
  • 5 msk bourbon eller whiskey

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på kambenen. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen på 175° ca 1 tim.
  2. Koka upp apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, ketchup, honung, soja, crèma di balsamico och ev bourbon/whiskey. Låt småputtra tills såsen tjocknat, ca 20 min.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Häll hälften av glazen över revbenen så de blir helt täckta, tillaga ytterligare 10 min. Vänd och häll över resten av glazen, tillaga ytterligare 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nickilizzy

2019-12-28

Gjorde med tjocka spjäll 175 grader i två timmar, skar upp och glazeade. Blev helt perfekt gott!

Malin

2019-12-25

Fantastiskt bra recept! Använde en vanlig söt apelsin, balsamvinäger och whisky och glazen blev perfekt. Så god smakbrytning med fläskköttet! Ska testa det även på fläskfilé, om vi hittar någon ekologisk. Skulle aldrig äta djur annars.

Anna

2019-12-24

Jättegoda! Hade dock vanliga apelsiner.

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Kamben i ugn
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 kg kamben (tunna revbensspjäll)
  • Kryddblandning
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 msk salt
  • Glaze
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamico di crema (balsamicosirap)
  • 5 msk bourbon eller whiskey

Kamben i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Smakrika och juliga ribs i ugn med smak av blodapelsin och bourbon. Med både rub och glaze blir revbensspjällen något utöver det vanliga, supergott! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175-200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in den på kambenen. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen på 175° ca 1 tim.
  2. Koka upp apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, ketchup, honung, soja, crèma di balsamico och ev bourbon/whiskey. Låt småputtra tills såsen tjocknat, ca 20 min.
  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Häll hälften av glazen över revbenen så de blir helt täckta, tillaga ytterligare 10 min. Vänd och häll över resten av glazen, tillaga ytterligare 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nickilizzy

2019-12-28

Gjorde med tjocka spjäll 175 grader i två timmar, skar upp och glazeade. Blev helt perfekt gott!

Malin

2019-12-25

Fantastiskt bra recept! Använde en vanlig söt apelsin, balsamvinäger och whisky och glazen blev perfekt. Så god smakbrytning med fläskköttet! Ska testa det även på fläskfilé, om vi hittar någon ekologisk. Skulle aldrig äta djur annars.

Anna

2019-12-24

Jättegoda! Hade dock vanliga apelsiner.

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)