Kalvfärsbullar

Kalvfärsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Byt ut de vanliga nötfärsbullarna mot kalvfärs och servera med Glöggtranbär.

Tillagningstid: 30 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör, eventuellt
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda grädde och havregryn och låt svälla 5 minuter. Fräs eventuellt löken i smör.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till små färsbullar. Stek dem i omgångar, cirka 4 minuter, på medelstark värme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene Juntti

2015-07-24

Jsg tror att det saknas något i receptet, kalvfärs! Hur stor mängd ska det vara?

Liknande recept

Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Kalvfärsbullar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör, eventuellt
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt

Kalvfärsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Byt ut de vanliga nötfärsbullarna mot kalvfärs och servera med Glöggtranbär.

Tillagningstid: 30 minuter
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde och havregryn och låt svälla 5 minuter. Fräs eventuellt löken i smör.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till små färsbullar. Stek dem i omgångar, cirka 4 minuter, på medelstark värme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene Juntti

2015-07-24

Jsg tror att det saknas något i receptet, kalvfärs! Hur stor mängd ska det vara?

Liknande recept

Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)