För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kalljästa baguetter

Betyg (1-5):
2.68 (90 betyg)

In med degen i kylen över natten, grädda på morgonen och voilà: ett härligt saftigt bröd med seg skorpa.

Ugnstemperatur:250º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 1.5 liter dinkelsikt
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Låt degen stå i kylen i en rymlig bunke täckt med plastfolie under natten.
  2. Dela degen i sex delar och forma till sex vridna baguetter på mjölat bakbord. Lägg baguetterna på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs utan bakduk cirka 30 minuter.
  3. Ställ in en långpanna i botten av ugnen och låt den bli het. Ställ in en plåt med baguetter, häll knappt 1 deciliter vatten i den heta långpannan, stäng luckan och grädda tills bröden är bruna och välgräddade, cirka 25 minuter. Gör likadant med den andra plåten.
  4. Grädda antingen på 225 grader med varmluft eller på 250 grader med vanlig värme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-02

Använde enbart vetemjöl special. Blev saftigt och mycket gott!

Cecilia

2019-06-02

Supergott bröd! Saftigt med seg skorpa, precis som det utlovades. Jag gjorde exaktefter receptet, halv sats, tre baguetter.

Alf

2016-05-29

1,5 msk salt måste vara fel - kan det vara 1 tsk eller mindre

Mikaela

2013-09-20

Mycket goda och de är enkla att göra.

barbro

2013-04-11

saftiga och mycket goda blev baguetterna, jag hade ingen dinkelsikt, tog specialvetemjöl i stället.

anna

2013-02-07

jätte bra

Liknande recept

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Porterbröd med frukt

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Grova rågfrallor

(20)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(5)

Dinkelscones

(7)

Baguette med yoghurt

(25)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 1.5 liter dinkelsikt
  • 1 msk salt

Kalljästa baguetter

Betyg (1-5):
2.68 (90 betyg)

In med degen i kylen över natten, grädda på morgonen och voilà: ett härligt saftigt bröd med seg skorpa.

Ugnstemperatur:250º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Låt degen stå i kylen i en rymlig bunke täckt med plastfolie under natten.
  2. Dela degen i sex delar och forma till sex vridna baguetter på mjölat bakbord. Lägg baguetterna på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs utan bakduk cirka 30 minuter.
  3. Ställ in en långpanna i botten av ugnen och låt den bli het. Ställ in en plåt med baguetter, häll knappt 1 deciliter vatten i den heta långpannan, stäng luckan och grädda tills bröden är bruna och välgräddade, cirka 25 minuter. Gör likadant med den andra plåten.
  4. Grädda antingen på 225 grader med varmluft eller på 250 grader med vanlig värme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-06-02

Använde enbart vetemjöl special. Blev saftigt och mycket gott!

Cecilia

2019-06-02

Supergott bröd! Saftigt med seg skorpa, precis som det utlovades. Jag gjorde exaktefter receptet, halv sats, tre baguetter.

Alf

2016-05-29

1,5 msk salt måste vara fel - kan det vara 1 tsk eller mindre

Mikaela

2013-09-20

Mycket goda och de är enkla att göra.

barbro

2013-04-11

saftiga och mycket goda blev baguetterna, jag hade ingen dinkelsikt, tog specialvetemjöl i stället.

anna

2013-02-07

jätte bra

Liknande recept

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Porterbröd med frukt

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Grova rågfrallor

(20)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(5)

Dinkelscones

(7)

Baguette med yoghurt

(25)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)