Morotsbröd i korg
  • Tid 105 min
  • Ugn 175º

Morotsbröd i korg

0 (0 betyg)

Hembakat bröd = kärlek.

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

2 st
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1 msk honung eller socker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 13 dl vetemjöl eller rågsikt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula mer jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, morötter, honung eller socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma två runda bröd. Lägg dem i två mjölade korgar (ungefär fyllda till hälften) eller på en smord plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.

  3. 3

    Värm under tiden ugnen till 175°.

  4. 4

    Häll upp bröden på en smord plåt om de jäst i korg. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar