Kuvertbröd med dinkel

Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kuvertbröd med dinkel
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl kallt vatten
  • 4.25 dl vetemjöl special
  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl eller durumvetemjöl
  • 12 g jäst
  • 1 tsk honung
  • 5 tsk olivolja

Kuvertbröd med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ljusa portionsbröd med god yta.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll allt utom saltet i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i så många bitar som receptet avser à cirka 40 gram. Forma bollar, platta ut och vik upp en bit. Doppa bröden i lite vetemjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, tio stycken på varje.
  4. Ställ in båda plåtarna i ugnen, som ska vara avstängd, samt ställ in en kastrull med kokande vatten underst. Så har du gjort dig ett jässkåp eller "rask" som det heter på bagarspråk. Låt kuvertbröden stå i 20-30 minuter.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och sätt in en långpanna längst ner i ugnen. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i mitten av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Grädda en plåt i taget i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!