Källarfranska med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (67 betyg)

Mer stuns i tugget än källarfranskan med "bara" vetemjöl.

Tillagningstid: 20 minuter + 2-4 timmar jäsning
Ugnstemperatur:250º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fördeg:
  • 15 g jäst
  • 0.5 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 4.5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • Deg:
  • 6 dl fördeg
  • 2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk olivolja
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Fördeg: Blanda ut jästen med vattnet. Rör i mjölet till en jämn smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme över natten eller i ett dygn. Baka Källarfranska med dinkel på halva fördegen och Grov dinkellimpa på den andra halvan.

Deg:

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig och ganska kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 2-3 timmar under bakduk.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två längder och skär tio bitar av varje längd. Doppa ena skärytan i vetemjöl och lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs 30 minuter -1 timme under bakduk.
  3. Grädda båda plåtarna samtidigt på 250 grader varmluft i 15-20 minuter, eller en plåt i taget med vanlig värme på 250 grader i 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2013-03-03

Väldigt goda och enkla att göra bara man har lite framförhållning och god planering. :-) Jag älskar dem!

Margareta

2012-10-21

Lättbakat, goda och ser fina ut!

Anna

2012-09-10

6dl fördeg?frysa in resten?

Checkbox Coop

2012-05-10

Ja, 2-3 timmar ska det vara.

Rune

2012-05-10

Hur länge skall degen jäsa?? 2?3 under bakduk skall det vra 2 till 3 timmar

E

2012-01-08

Bröd

Liknande recept

Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Fördeg:
  • 15 g jäst
  • 0.5 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 4.5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • Deg:
  • 6 dl fördeg
  • 2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 msk olivolja
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 msk salt

Källarfranska med dinkel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (67 betyg)

Mer stuns i tugget än källarfranskan med "bara" vetemjöl.

Tillagningstid: 20 minuter + 2-4 timmar jäsning
Ugnstemperatur:250º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördeg: Blanda ut jästen med vattnet. Rör i mjölet till en jämn smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme över natten eller i ett dygn. Baka Källarfranska med dinkel på halva fördegen och Grov dinkellimpa på den andra halvan.

Deg:

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig och ganska kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs 2-3 timmar under bakduk.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma två längder och skär tio bitar av varje längd. Doppa ena skärytan i vetemjöl och lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper. Jäs 30 minuter -1 timme under bakduk.
  3. Grädda båda plåtarna samtidigt på 250 grader varmluft i 15-20 minuter, eller en plåt i taget med vanlig värme på 250 grader i 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angela

2013-03-03

Väldigt goda och enkla att göra bara man har lite framförhållning och god planering. :-) Jag älskar dem!

Margareta

2012-10-21

Lättbakat, goda och ser fina ut!

Anna

2012-09-10

6dl fördeg?frysa in resten?

Checkbox Coop

2012-05-10

Ja, 2-3 timmar ska det vara.

Rune

2012-05-10

Hur länge skall degen jäsa?? 2?3 under bakduk skall det vra 2 till 3 timmar

E

2012-01-08

Bröd

Liknande recept

Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dinkelscones

Betyg
Betyg
(8)