
Kall inkokt lax
Betyg (1-5):
Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor som serveras med en god dillmajonäs. Dekorera fint med citronklyftor och dillkvistar.
Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé
- Lag:
- 6 dl vatten
- 1.5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl strösocker
- 1 skalad, tunt skivad rödbeta
- 10 hela vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 msk salt
- Dillmajonäs:
- 2 dl majonnäs
- 0.5 dl hackad dill
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.
Lag
- Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.
Dillmajonäs
- Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.
Liknande recept
Kall inkokt lax
Betyg (1-5):
Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor som serveras med en god dillmajonäs. Dekorera fint med citronklyftor och dillkvistar.
Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.
Lag
- Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.
Dillmajonäs
- Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!