Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

Betyg (1-5):
2.96 (47 betyg)

Ugnsstekt kalkon med fruktiga rotsaker.

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 kg små potatisar med skal
  • 3 morötter i bit
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kvist färsk salvia
  • 3 klyftade äpplen
  • 10 salviablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kalkonbröst i en ugnsform. Dela de potatisar som är stora och lägg dem och morötterna runt om kalkonen. Ringla över olja, salt och peppar. Rulla runt ett varv så det kommer fett under fågeln och runt rotsakerna. Lägg en salviakvist under kalkonen.
  3. Låt stå i ugnen cirka 35 minuter. Använd gärna stektermometer i kalkonen. Fördela äppelklyftorna och salviablad bland rotsakerna efter 25 minuter.
  4. Ta ut kalkonen vid 68° och låt vila 5 minuter medan du höjer värmen i ugnen till 225° och flyttar upp plåten högt upp så rotsakerna får lite färg. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 70°.
  5. Skär upp kalkonen i skivor och servera med rotsaker och äpplen.

Servering

Servera med äppel- och salviapotatisen, skysås med vin eller apelsin, plommonchutney eller kryddig frukt.

Tips

Kalkonkött är magert och blir lätt torrt om det steks för länge i ugnen eller i stekpannan. Därför är det bra att använda en digital stektermometer. Kalkonbröstet är genomstekt vid 70°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor Eriksson

2016-03-03

Urgott. Köpte mitt kalkonbröst 1,235 kg på Coop forum Kungsängen

Britta/Webbredaktionen

2013-05-03

@Gunnel. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 70°.

Gunnel Gustafsson

2013-05-02

Kan man få en fortsättning på "När kalkonen............." i samband med ugnsstekningen? annarrs ok tror jag

Therese

2012-12-05

Jag undrar om man någonsin hittar kalkonkött i affärerna? I vår Coop-butik har jag aldrig sett det. I så fall hittar man kanske enroma frysta kalkoner, men inte enbart kalkonbröst.

Anna

2011-12-21

Jag gillar att lagar kalkon!

alaendin

2011-12-21

Jag gillar att lagar kalkon!

Liknande recept

Julkalkon med cidersås - Coop

(8)

Citron- och saffranskyckling - Coop

(6)

Kryddig plommonkyckling - Coop

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa - Coop

(1)

Pulled chicken med mangosalsa - Coop

(10)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Kycklingburgare med mangodressing - Coop

(15)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 kg små potatisar med skal
  • 3 morötter i bit
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kvist färsk salvia
  • 3 klyftade äpplen
  • 10 salviablad

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

Betyg (1-5):
2.96 (47 betyg)

Ugnsstekt kalkon med fruktiga rotsaker.

Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kalkonbröst i en ugnsform. Dela de potatisar som är stora och lägg dem och morötterna runt om kalkonen. Ringla över olja, salt och peppar. Rulla runt ett varv så det kommer fett under fågeln och runt rotsakerna. Lägg en salviakvist under kalkonen.
  3. Låt stå i ugnen cirka 35 minuter. Använd gärna stektermometer i kalkonen. Fördela äppelklyftorna och salviablad bland rotsakerna efter 25 minuter.
  4. Ta ut kalkonen vid 68° och låt vila 5 minuter medan du höjer värmen i ugnen till 225° och flyttar upp plåten högt upp så rotsakerna får lite färg. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 70°.
  5. Skär upp kalkonen i skivor och servera med rotsaker och äpplen.

Servering

Servera med äppel- och salviapotatisen, skysås med vin eller apelsin, plommonchutney eller kryddig frukt.

Tips

Kalkonkött är magert och blir lätt torrt om det steks för länge i ugnen eller i stekpannan. Därför är det bra att använda en digital stektermometer. Kalkonbröstet är genomstekt vid 70°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eivor Eriksson

2016-03-03

Urgott. Köpte mitt kalkonbröst 1,235 kg på Coop forum Kungsängen

Britta/Webbredaktionen

2013-05-03

@Gunnel. När kalkonen vilat en stund ska innertemperaturen ha gått upp till 70°.

Gunnel Gustafsson

2013-05-02

Kan man få en fortsättning på "När kalkonen............." i samband med ugnsstekningen? annarrs ok tror jag

Therese

2012-12-05

Jag undrar om man någonsin hittar kalkonkött i affärerna? I vår Coop-butik har jag aldrig sett det. I så fall hittar man kanske enroma frysta kalkoner, men inte enbart kalkonbröst.

Anna

2011-12-21

Jag gillar att lagar kalkon!

alaendin

2011-12-21

Jag gillar att lagar kalkon!

Liknande recept

Julkalkon med cidersås - Coop

(8)

Citron- och saffranskyckling - Coop

(6)

Kryddig plommonkyckling - Coop

(0)

Kycklingvingar med mangosalsa - Coop

(1)

Pulled chicken med mangosalsa - Coop

(10)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney - Coop

(17)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Kycklingburgare med mangodressing - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies