Kålfritters med bönsalsa
  • Tid 35 min

Kålfritters med bönsalsa

3.8 (10 betyg)

Frasiga fritters gjorda på kål serveras med en smakrik bönsalsa med tomater och lime.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g vitkål
  • 250 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 400 g potatis, skrubbad eller skalad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
Bönsalsa
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda, på burk
  • 4 kvisttomater
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kryddpeppar, mortlad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Strimla grönkål och lök. Riv potatisen grovt. Blanda ihop allt med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme tills knaprig på båda sidor.

Bönsalsa:

  1. 1

    Skölj bönorna och blanda med fintärnade tomater. Tillsätt lime, olja och de torra kryddorna. Servera salsan med kålfrittersen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna

    Jag blandade i 5 st ägg, då blev de goda. Kändes som att det fattades något sådant för att de skulle hålla ihop.

  • Thomas

    salsan var ju god, men de där fritters är ju helt omöjliga att få till. Och vem blir MÄTT av sånt här? Inget jag rekommenderar. Vill ni ha ett bättre alternativ för under 80 kr för fyra pers? Stuvade makaroner och köttbullar...

  • Coop

    Hej Samuel! Det blev fel, och ska såklart vara 400 g. Tack för att du uppmärksammade oss på det. God jul! Elsa, webbredaktör

  • Samuel

    Skall det verkligen vara 4,4 kg potatis för 4 portioner?