Kålfritters med bönsalsa

Kålfritters med bönsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Frasiga fritters gjorda på kål serveras med en smakrik bönsalsa med tomater och lime.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g vitkål
  • 250 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 400 g potatis, skrubbad eller skalad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Bönsalsa
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda, på burk
  • 4 kvisttomater
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kryddpeppar, mortlad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Strimla grönkål och lök. Riv potatisen grovt. Blanda ihop allt med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme tills knaprig på båda sidor.

Bönsalsa:

  1. Skölj bönorna och blanda med fintärnade tomater. Tillsätt lime, olja och de torra kryddorna. Servera salsan med kålfrittersen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2020-11-03

Otydligt recept. Helt omöjligt att forma och få en stekbar "smet" enligt detta, som flera andra påpekat. Gissar att man behöver finriva snarare än "strimla" och "grovriva".

Coop

2019-11-25

Hej MatArne! Det är stärkelsen i potatisen som binder ihop dem, det är lite som en råraka! Krama ur så mycket vätska som möjligt innan de steks och och platta ut med en stekspade. Lycka till med matlagningen!

MatArne

2019-11-21

Inte helt genomtänkt i delen där man ska "forma" smeten i små högar. Finns ju inget som binder alltihop.

Johanna

2019-03-01

Jag blandade i 5 st ägg, då blev de goda. Kändes som att det fattades något sådant för att de skulle hålla ihop.

Thomas

2019-02-19

salsan var ju god, men de där fritters är ju helt omöjliga att få till. Och vem blir MÄTT av sånt här? Inget jag rekommenderar. Vill ni ha ett bättre alternativ för under 80 kr för fyra pers? Stuvade makaroner och köttbullar...

Coop

2018-12-21

Hej Samuel! Det blev fel, och ska såklart vara 400 g. Tack för att du uppmärksammade oss på det. God jul! Elsa, webbredaktör

Samuel

2018-12-19

Skall det verkligen vara 4,4 kg potatis för 4 portioner?

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(204)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Kålfritters med bönsalsa
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g vitkål
  • 250 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 400 g potatis, skrubbad eller skalad
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • Bönsalsa
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda, på burk
  • 4 kvisttomater
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk kryddpeppar, mortlad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt

Kålfritters med bönsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Frasiga fritters gjorda på kål serveras med en smakrik bönsalsa med tomater och lime.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Strimla grönkål och lök. Riv potatisen grovt. Blanda ihop allt med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten i små högar. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme tills knaprig på båda sidor.

Bönsalsa:

  1. Skölj bönorna och blanda med fintärnade tomater. Tillsätt lime, olja och de torra kryddorna. Servera salsan med kålfrittersen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2020-11-03

Otydligt recept. Helt omöjligt att forma och få en stekbar "smet" enligt detta, som flera andra påpekat. Gissar att man behöver finriva snarare än "strimla" och "grovriva".

Coop

2019-11-25

Hej MatArne! Det är stärkelsen i potatisen som binder ihop dem, det är lite som en råraka! Krama ur så mycket vätska som möjligt innan de steks och och platta ut med en stekspade. Lycka till med matlagningen!

MatArne

2019-11-21

Inte helt genomtänkt i delen där man ska "forma" smeten i små högar. Finns ju inget som binder alltihop.

Johanna

2019-03-01

Jag blandade i 5 st ägg, då blev de goda. Kändes som att det fattades något sådant för att de skulle hålla ihop.

Thomas

2019-02-19

salsan var ju god, men de där fritters är ju helt omöjliga att få till. Och vem blir MÄTT av sånt här? Inget jag rekommenderar. Vill ni ha ett bättre alternativ för under 80 kr för fyra pers? Stuvade makaroner och köttbullar...

Coop

2018-12-21

Hej Samuel! Det blev fel, och ska såklart vara 400 g. Tack för att du uppmärksammade oss på det. God jul! Elsa, webbredaktör

Samuel

2018-12-19

Skall det verkligen vara 4,4 kg potatis för 4 portioner?

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(204)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)