Kakor till ice cream sandwich

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl nötter, eller hackad choklad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen 30 min.
  4. Dela upp degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen 15 min. Låt kallna.
  5. Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Amelie! Tack för att du uppmärksammade felet, nötter blev till nötkött, men nu är det ändrat! Lycka till med bakningen!

Amelie

2019-10-13

Nötkött?

Liknande recept

Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Havreflarn med glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl nötter, eller hackad choklad
  • 0.5 tsk salt

Kakor till ice cream sandwich

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen 30 min.
  4. Dela upp degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen 15 min. Låt kallna.
  5. Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Amelie! Tack för att du uppmärksammade felet, nötter blev till nötkött, men nu är det ändrat! Lycka till med bakningen!

Amelie

2019-10-13

Nötkött?

Liknande recept

Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Havreflarn med glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)