Éclairer

Éclairer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Éclairer - franska små, fluffiga bakelser. Här fyllda med kräm av cream cheese, grädde och vanilj. Som kronan på verket ringlas glasyr med lime över bakelserna.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • hushållsfärg, valfri färg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning med t ex en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter och är glansig. Lägg över smeten i en bunke och knäck i äggen ett i taget under kraftig omrörning med träsleven eller med elvisp.
  2. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut 10–12 stycken ca 9 cm långa och 2 ½ cm breda bitar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och känns lätta, ca 25 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet av gräddningen.
  3. Låt kallna på galler. Skär eller klipp ett snitt utefter långsidan i bakverken. Vispa ihop cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig kräm. Spritsa fyllningen i bakverken.
  4. Rör ihop florsocker och limesaft till en glasyr. Rör ev i några droppar hushållsfärg till önskad färgnyans. Ringla eller bred glasyren på éclairerna.

Tips

Pudra över lite florsocker eller hallonpulver vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Éclairer
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk pressad limesaft
  • hushållsfärg, valfri färg

Éclairer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Éclairer - franska små, fluffiga bakelser. Här fyllda med kräm av cream cheese, grädde och vanilj. Som kronan på verket ringlas glasyr med lime över bakelserna.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten, mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning med t ex en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter och är glansig. Lägg över smeten i en bunke och knäck i äggen ett i taget under kraftig omrörning med träsleven eller med elvisp.
  2. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa ut 10–12 stycken ca 9 cm långa och 2 ½ cm breda bitar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och känns lätta, ca 25 min. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet av gräddningen.
  3. Låt kallna på galler. Skär eller klipp ett snitt utefter långsidan i bakverken. Vispa ihop cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en fluffig kräm. Spritsa fyllningen i bakverken.
  4. Rör ihop florsocker och limesaft till en glasyr. Rör ev i några droppar hushållsfärg till önskad färgnyans. Ringla eller bred glasyren på éclairerna.

Tips

Pudra över lite florsocker eller hallonpulver vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)