
Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd
Betyg (1-5):
Vilt med pepparsting avägs bra mot baconets sälta och den milda pastan med svamp, tomat och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g älgytterfilé (en skiva per person)
- 1 msk smör till stekning
- Cajunkrydda:
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 0.75 tsk vitpeppar
- 0.75 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- - :
- 250 g tagliatelle eller annan pasta
- 300 g skivad karljohansvamp
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk majsolja
- 150 g rökt sidfläsk eller tärnat bacon
- 3 skållade,urkärnade, tärnade tomater
- 1 msk hackad färsk basilika
- 100 g hyvlad parmesan
- Friterad schalottenlök:
- 4 skivade schalottenlökar
- 2 dl olja till fritering
Gör så här
- Lägg biffarna mellan två ark plastfolie och banka ut köttet till 0,5 centimeter tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg på en tallrik. Vänd biffarna i kryddblandningen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek under tiden svamp och vitlök i olja. Ta upp svampblandningen. Stek fläsk eller bacon. Blanda pastan med svamp, tomatkött, basilika, parmesan och fläsk.
- Hetta upp oljan i en kastrull, fritera löken tills den är gyllenbrun. Lyft upp löken och låt den rinna av på ett hushållspapper. Stek biffarna i smör i en het stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera biffarna genast, med pastablandningen och toppa med friterad lök.
Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd
Betyg (1-5):
Vilt med pepparsting avägs bra mot baconets sälta och den milda pastan med svamp, tomat och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg biffarna mellan två ark plastfolie och banka ut köttet till 0,5 centimeter tjocka skivor. Blanda alla ingredienser till cajunkryddan och lägg på en tallrik. Vänd biffarna i kryddblandningen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek under tiden svamp och vitlök i olja. Ta upp svampblandningen. Stek fläsk eller bacon. Blanda pastan med svamp, tomatkött, basilika, parmesan och fläsk.
- Hetta upp oljan i en kastrull, fritera löken tills den är gyllenbrun. Lyft upp löken och låt den rinna av på ett hushållspapper. Stek biffarna i smör i en het stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
- Servera biffarna genast, med pastablandningen och toppa med friterad lök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!