Julsallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Vegopiroger

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(12)

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja

Julsallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Vegopiroger

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(12)

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies