För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julsallad

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Smoothie bowl

(4)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Broccolisallad med grillad halloumi

(102)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(4)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Muhammara

(17)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 50 g plockad färsk grönkål
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g vindruvor
  • 0.5 dl torrostade valnötter
  • 1 dl Salta kringlor, eller salta pinnar
  • Saffransdressing
  • 0.3 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Julsallad

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop.
  2. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 min i rumstemperatur. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen.
  3. Skala moroten och hyvla i tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna.
  4. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lejna

2016-12-22

Vanliga ingredienser som ger fantastiska smaker. Väldigt gott. Är ofta tveksam till brysselkål men så här var också den mycket god.

Liknande recept

Smoothie bowl

(4)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Broccolisallad med grillad halloumi

(102)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(4)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Muhammara

(17)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)