Julkorv

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Det hör till ju julmyset att göra korv samtidigt som man smuttar på en ljummen glögg. Här är ett gott och kryddigt recept.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
4,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 1 kg nötkött
  • 1 kg magert fläskkött
  • 1 kg fläsk eller späck
  • 1 kg kokt, kall potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk hel brödkummin
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk malen vitpeppar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 liter kokt, kall mjölk

Gör så här

  1. Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla. För att kunna stoppa korv behövs en köttkvarn med korvhorn. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Mal kött, fläsk eller späck och potatis i en köttkvarn.
  2. Skala och riv lök på ett rivjärn. Stöt kummin i en mortel. Blanda kött, späck, potatis, lök och kryddor till en smidig massa. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda allt ordentligt. Trä upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa i smeten ganska hårt.
  3. Knyt om med bomullssnören till ca 15 cm långa korvar. Låt dem ligga övertäckta ett par timmar eller över en natt i kylskåp. Lägg korven i hett vatten och sjud ca 30 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis och senapssås eller på julbordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulf hagman

2015-12-21

pS. Förlåt, jag måste ha läst väldigt slarvigt. Där står det ju!!

ulf hagman

2015-12-21

Nu ville jag bara veta hur länge och/eller försiktigt den färdiga korv jag inhandlat ska koka. Men det fick jag inte veta!

Liknande recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(27)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 meter fjälster, kan beställas i vissa butiker
  • 1 kg nötkött
  • 1 kg magert fläskkött
  • 1 kg fläsk eller späck
  • 1 kg kokt, kall potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 msk hel brödkummin
  • 0.5 tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk malen vitpeppar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 liter kokt, kall mjölk

Julkorv

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Det hör till ju julmyset att göra korv samtidigt som man smuttar på en ljummen glögg. Här är ett gott och kryddigt recept.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
4,5 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Både kött, vätska och beredningsskål måste vara riktigt kalla. För att kunna stoppa korv behövs en köttkvarn med korvhorn. Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Mal kött, fläsk eller späck och potatis i en köttkvarn.
  2. Skala och riv lök på ett rivjärn. Stöt kummin i en mortel. Blanda kött, späck, potatis, lök och kryddor till en smidig massa. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda allt ordentligt. Trä upp fjälstren på korvhornet till köttkvarnen och stoppa i smeten ganska hårt.
  3. Knyt om med bomullssnören till ca 15 cm långa korvar. Låt dem ligga övertäckta ett par timmar eller över en natt i kylskåp. Lägg korven i hett vatten och sjud ca 30 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis och senapssås eller på julbordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulf hagman

2015-12-21

pS. Förlåt, jag måste ha läst väldigt slarvigt. Där står det ju!!

ulf hagman

2015-12-21

Nu ville jag bara veta hur länge och/eller försiktigt den färdiga korv jag inhandlat ska koka. Men det fick jag inte veta!

Liknande recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(27)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies