Julkola med pepparkakssmak

Julkola med pepparkakssmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ingen jul utan seg, underbar kola! Den här är smaksatt med pepparkakskryddor men du kan byta ut dem mot 2 msk kakao för chokladkola eller 2 msk lakritspulver för lakritskola. Men kakao eller lakritspulver tillsätts då direkt med övriga ingredienser.

Tillagningstid: 30 min + koktid
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°, eller håller för kulprov. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek. Rör i smöret och pepparkakskryddorna.
  2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna i kyl. Skär eller klipp kolan i lagom stora bitar och slå in dem i smörpapper.

Tips

För en naturell kolasmak uteslut pepparkakskryddan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Julkola med pepparkakssmak
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Julkola med pepparkakssmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ingen jul utan seg, underbar kola! Den här är smaksatt med pepparkakskryddor men du kan byta ut dem mot 2 msk kakao för chokladkola eller 2 msk lakritspulver för lakritskola. Men kakao eller lakritspulver tillsätts då direkt med övriga ingredienser.

Tillagningstid: 30 min + koktid
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°, eller håller för kulprov. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek. Rör i smöret och pepparkakskryddorna.
  2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt stelna i kyl. Skär eller klipp kolan i lagom stora bitar och slå in dem i smörpapper.

Tips

För en naturell kolasmak uteslut pepparkakskryddan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)