Juliga kycklingköttbullar
  • Tid 25 min

Juliga kycklingköttbullar

0 (0 betyg)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men med kyckling och mosade vita bönor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smeten till bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de får fin stekyta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
att äta på en skiva hårt bröd med rödbetssallad!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar