Juliga kycklingköttbullar

Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men medkyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smetentill bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de fårfin stekyta.

Tips

att äta på enskiva hårt brödmed rödbetssallad!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Juliga kycklingköttbullar
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men medkyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smetentill bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de fårfin stekyta.

Tips

att äta på enskiva hårt brödmed rödbetssallad!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!