Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men med kyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smeten till bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de får fin stekyta.

Tips

att äta på en skiva hårt bröd med rödbetssallad!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Friterade kycklingben

(23)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Jerk chicken

(13)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men med kyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smeten till bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de får fin stekyta.

Tips

att äta på en skiva hårt bröd med rödbetssallad!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Friterade kycklingben

(23)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Jerk chicken

(13)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies