Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men med kyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smeten till bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de får fin stekyta.

Tips

att äta på en skiva hårt bröd med rödbetssallad!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g vita bönor (på burk), avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk mortlad kryddnejlika
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • smör, till stekning

Juliga kycklingköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Samma goda ”julsmak” i dessa köttbullar, men med kyckling och mosade vita bönor.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa bönorna med mixerstav till en slät puré. Blanda med kycklingfärs, lök, ägg, torra kryddor och salt. Forma smeten till bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör, några i taget så de får fin stekyta.

Tips

att äta på en skiva hårt bröd med rödbetssallad!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterade kycklingben

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Crispy chicken med bbq-sås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)