Julig sallad med krutonger och senapsdressing

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En färggrann sallad i juletid med både grönsaker, frukt och mandel. Toppa med små krispiga krutonger av vörtbröd och ringla över en härlig senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 skivor vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 150 g svartkål
  • 50 g frisésallad
  • 100 g rödkål
  • 0.5 silverlök
  • 100 g physalis, delade
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 1 apelsin, skuren i filéer
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek mandlarna i olja och salt tills de har fin färg, hacka dem grovt. Skär brödet i små tärningar och stek i smör tills de är krispiga.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skär loss bitar av svartkålen längs stjälken och klipp frisésalladen.
  3. Strimla rödkålen och löken tunt, gärna med mandolin. Fördela mandlar, frukt, grönsaker och krutonger på ett fat och ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Fish tacos deluxe

(31)

Matvetesallad marockostyle

(18)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 skivor vörtbröd eller kavring
  • 1 msk smör
  • 150 g svartkål
  • 50 g frisésallad
  • 100 g rödkål
  • 0.5 silverlök
  • 100 g physalis, delade
  • 3 färska fikon, i klyftor
  • 1 apelsin, skuren i filéer
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl neutral olja
  • 0.5 dl sötstark senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • flingsalt

Julig sallad med krutonger och senapsdressing

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En färggrann sallad i juletid med både grönsaker, frukt och mandel. Toppa med små krispiga krutonger av vörtbröd och ringla över en härlig senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek mandlarna i olja och salt tills de har fin färg, hacka dem grovt. Skär brödet i små tärningar och stek i smör tills de är krispiga.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Skär loss bitar av svartkålen längs stjälken och klipp frisésalladen.
  3. Strimla rödkålen och löken tunt, gärna med mandolin. Fördela mandlar, frukt, grönsaker och krutonger på ett fat och ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Fish tacos deluxe

(31)

Matvetesallad marockostyle

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies