Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kycklingkött
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
  • 200 g skalade morötter i tunna strimlor
  • 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
  • 0.5 purjolök, i tunna strimlor
  • 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
  • 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
  2. Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.

Servering

Servera gärna med lantbröd

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2014-09-25

Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling med gurk- och mangosalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g kycklingkött
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
  • 200 g skalade morötter i tunna strimlor
  • 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
  • 0.5 purjolök, i tunna strimlor
  • 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
  • 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
  2. Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.

Servering

Servera gärna med lantbröd

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2014-09-25

Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling med gurk- och mangosalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(34)