Juliennesoppa med rotselleri och kyckling
  • Tid 25 min

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

3.14 (29 betyg)

En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g kycklingkött
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
  • 200 g skalade morötter i tunna strimlor
  • 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
  • 0.5 purjolök, i tunna strimlor
  • 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
  • 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.

  2. 2

    Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.

Servering

Servera gärna med lantbröd
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.