
Juliennesoppa med rotselleri och kyckling
Betyg (1-5):
En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
- 300 g kycklingkött
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 liter vatten
- 2 hönsbuljongtärning
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk skalad, riven färsk ingefära
- 0.5 tsk svartpeppar
- 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
- 200 g skalade morot i tunna strimlor
- 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
- 0.5 purjolök, i tunna strimlor
- 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
- 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja
Gör så här
- Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
- Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.
Servering
Servera gärna med lantbröd
Juliennesoppa med rotselleri och kyckling
Betyg (1-5):
En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Gör så här
- Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
- Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.
Servering
Servera gärna med lantbröd
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-09-25
Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Frida
2014-09-25
Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.