För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg (1-5):
3.1 (30 betyg)

En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kycklingkött
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
  • 200 g skalade morötter i tunna strimlor
  • 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
  • 0.5 purjolök, i tunna strimlor
  • 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
  • 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
  2. Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.

Servering

Servera gärna med lantbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2014-09-25

Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.

Liknande recept

Kalkon med sötpotatis

(7)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Barnens bästa kycklingnudlar

(26)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Kerala curry-kyckling

(11)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingwrap

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g kycklingkött
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk skalad, riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skalad rotselleri i tunna strimlor
  • 200 g skalade morötter i tunna strimlor
  • 200 g skalad palsternacka i tunna strimlor
  • 0.5 purjolök, i tunna strimlor
  • 100 g sockerärtor, i tunna strimlor
  • 1 dl färsk koriander, eller hackad bladpersilja

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg (1-5):
3.1 (30 betyg)

En klar välsmakande sopppa med inslag av ingefära, sweet chili och koriander.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kycklingköttet och stek på hög värme. Salta och peppra. Ta kycklingen från värmen när den är genomstekt.
  2. Koka upp vatten, buljongtärningar, sweet chili-sås, ingefära och kryddor och häll i grönsakerna, utom sockerärtorna. Toppa med kyckling, sockerärtor och koriander.

Servering

Servera gärna med lantbröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2014-09-25

Det står ingenting om hur länge grönsakerna ska koka men jag får väl anta att det är runt 20 minuter då receptets "tid" står som 25 minuter.

Liknande recept

Kalkon med sötpotatis

(7)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Barnens bästa kycklingnudlar

(26)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Kerala curry-kyckling

(11)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingwrap

(9)