Julglaserade revben

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

”Mums!” tyckte både barn och vuxna när de smakade Elisabeths saftiga revbensspjäll.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl julöl eller mörkt öl
  • 4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk hickory barbequesås
  • 1 kg Tunna revbenspjäll
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.
  2. Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.
  3. Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärspirog

(22)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl julöl eller mörkt öl
  • 4 msk tamarindsoja eller kinesisk soja
  • 4 msk flytande honung
  • 4 msk hickory barbequesås
  • 1 kg Tunna revbenspjäll
  • 1 tsk salt

Julglaserade revben

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

”Mums!” tyckte både barn och vuxna när de smakade Elisabeths saftiga revbensspjäll.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och sätt in mitt i ugnen.
  2. Häll öl, soja, honung och BBQ-sås i en kastrull och låt koka ihop ca 5 min.
  3. Ta ut spjällen efter 40 min i ugnen och pensla glazen runt om köttet. Griljera i ugnen ytterligare 10–15 min.

Tips

Revbensspjäll är populärt! Läge att dubbla satsen, kanske?

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julglaserade revbensspjäll

(12)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärspirog

(22)

Köttbullar med chèvre

(0)

Rosépepparfilé

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies