Julens grönkålssallad

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g grönkål
  • 300 g skalade, grovrivna äpplen
  • 1 apelsin, skinnfria klyftor
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 2 msk olja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen och strimla den fint. Sänk ner kålen i kokande vatten 1 minut, kyl den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda kålen med frukt och nötter.
  2. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Blanda väl och låt salladen gärna dra i kylen ett par timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2011-12-21

Julsallad

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g grönkål
  • 300 g skalade, grovrivna äpplen
  • 1 apelsin, skinnfria klyftor
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 2 msk olja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar

Julens grönkålssallad

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen och strimla den fint. Sänk ner kålen i kokande vatten 1 minut, kyl den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda kålen med frukt och nötter.
  2. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Blanda väl och låt salladen gärna dra i kylen ett par timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2011-12-21

Julsallad

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies