För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julens grönkålssallad

Betyg (1-5):
3.14 (21 betyg)

Grönkålssallad med smak av senap, valnötter, äpple och honung.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g grönkål
  • 300 g skalade, grovrivna äpplen
  • 1 apelsin, skinnfria klyftor
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 2 msk olja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen och strimla den fint. Sänk ner kålen i kokande vatten 1 minut, kyl den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda kålen med frukt och nötter.
  2. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Blanda väl och låt salladen gärna dra i kylen ett par timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2011-12-21

Julsallad

Liknande recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Majsbröd med bacon

(1)

Spagetti med tomatsås

(46)

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Lax- och spenatpaj

(99)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g grönkål
  • 300 g skalade, grovrivna äpplen
  • 1 apelsin, skinnfria klyftor
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Dressing:
  • 2 msk olja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk peppar

Julens grönkålssallad

Betyg (1-5):
3.14 (21 betyg)

Grönkålssallad med smak av senap, valnötter, äpple och honung.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen och strimla den fint. Sänk ner kålen i kokande vatten 1 minut, kyl den i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Blanda kålen med frukt och nötter.
  2. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Blanda väl och låt salladen gärna dra i kylen ett par timmar före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2011-12-21

Julsallad

Liknande recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Majsbröd med bacon

(1)

Spagetti med tomatsås

(46)

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Lax- och spenatpaj

(99)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)