
Julbröd med pomerans, anis och russin
Betyg (1-5):
Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
- 50 g smör
- 50 cl julmust
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk malen pomerans
- 1 msk hel anis, mortlad
- 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
- 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
- 1 dl russin
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.
Julbröd med pomerans, anis och russin
Betyg (1-5):
Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.
Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!