Julbröd med pomerans, anis och russin

Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julbröd med pomerans, anis och russin
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!