Julbröd med pomerans, anis och russin
  • Tid 20 min + 45 min i ugnen
  • Ugn 200º

Julbröd med pomerans, anis och russin

3 (2 betyg)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

  • Tillagningstid 20 min + 45 min i ugnen
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar