Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Hasselnötskavring (mini)

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)