Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Örtfrittata - Coop

(1)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 50 g smör
  • 50 cl julmust
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 msk hel anis, mortlad
  • 3 dl rågmjöl (ca 165 g)
  • 9 dl vetemjöl special (ca 540 kcal)
  • 1 dl russin

Julbröd med pomerans, anis och russin

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ett fantastiskt luftigt julbröd bakat på julmust och smaksatt med anis och pomerans.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim 30 min jäsning + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i julmusten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, pomerans, anis och allt mjöl. Häll i russinen och arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och jäs ca 1 tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till 2 runda bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk ca 30 min. Mjöla bröden lätt och grädda i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 45 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Örtfrittata - Coop

(1)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies