
Julbål med äpple och frysta bär - Lotta Lundgren
Betyg (1-5):
En julig bål som lyser upp med smaker som äpple, ingefära, kanel och fläder. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 10 min + tid i kyl och frys
4 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 liter klar äppeljuice
- 25 g färsk ingefära, tunt skivad
- 6 kanelstänger
- 750 ml flädercider, kyld
- Isbitar med bär
- 1 dl granatäppelkärnor, färska eller frysta
- 1 kruka färsk mynta
- 2 dl frysta havtorn
- 1 dl frysta hallon
- 1 dl frysta blåbär
Gör så här
- Fördela granatäppelkärnor, myntablad och bär i fyra isbitstråg. Häll på vatten och frys in.
- Häll juicen i en stor skål och lägg i ingefära och kanel. Låt stå svalt över natten.
- Häll äppeljuicen och isbitarna i en bålskål och häll över cidern. Garnera med färsk mynta. Servera direkt.
Julbål med äpple och frysta bär - Lotta Lundgren
Betyg (1-5):
En julig bål som lyser upp med smaker som äpple, ingefära, kanel och fläder. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 10 min + tid i kyl och frys
4 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fördela granatäppelkärnor, myntablad och bär i fyra isbitstråg. Häll på vatten och frys in.
- Häll juicen i en stor skål och lägg i ingefära och kanel. Låt stå svalt över natten.
- Häll äppeljuicen och isbitarna i en bålskål och häll över cidern. Garnera med färsk mynta. Servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!