Julbål med äpple och frysta bär - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (21 betyg)

En julig bål som lyser upp med smaker som äpple, ingefära, kanel och fläder. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + tid i kyl och frys
4 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 liter klar äppeljuice
  • 25 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 6 kanelstänger
  • 750 ml flädercider, kyld
  • Isbitar med bär
  • 1 dl granatäppelkärnor, färska eller frysta
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl frysta havtorn
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl frysta blåbär

Gör så här

  1. Fördela granatäppelkärnor, myntablad och bär i fyra isbitstråg. Häll på vatten och frys in.
  2. Häll juicen i en stor skål och lägg i ingefära och kanel. Låt stå svalt över natten.
  3. Häll äppeljuicen och isbitarna i en bålskål och häll över cidern. Garnera med färsk mynta. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 liter klar äppeljuice
  • 25 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 6 kanelstänger
  • 750 ml flädercider, kyld
  • Isbitar med bär
  • 1 dl granatäppelkärnor, färska eller frysta
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 dl frysta havtorn
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl frysta blåbär

Julbål med äpple och frysta bär - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.1 (21 betyg)

En julig bål som lyser upp med smaker som äpple, ingefära, kanel och fläder. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + tid i kyl och frys
4 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela granatäppelkärnor, myntablad och bär i fyra isbitstråg. Häll på vatten och frys in.
  2. Häll juicen i en stor skål och lägg i ingefära och kanel. Låt stå svalt över natten.
  3. Häll äppeljuicen och isbitarna i en bålskål och häll över cidern. Garnera med färsk mynta. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(24)