Jordgubbstrifle

Jordgubbstrifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
  • 35 st maränger
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering:
  • 0.5 dl flagad mandel
  • Lemon curd:
  • 3 ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 citron, rivet skal
  • 125 g rumsvarmt smör

Gör så här

Jordgubstrifle

  1. Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.

Lemon curd

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
  2. Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.

Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordgubbstrifle
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 35 st maränger
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering:
  • 0.5 dl flagad mandel
  • Lemon curd:
  • 3 ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 citron, rivet skal
  • 125 g rumsvarmt smör

Jordgubbstrifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Sötsyrlig och piffig efterrätt i läckra glas.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Gör så här

Jordgubstrifle

  1. Krossa marängerna grovt. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i klyftor. Lättvispa grädden. Varva alla ingredienser och lemon curd i portionsglas.

Lemon curd

  1. Vispa ihop ägg, strösocker och saften av citroner i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa lätt tills smeten tjocknar, ca 6-7 minuter.
  2. Ta bunken av spisen. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i lemoncurden. Låt svalna helt och rör i citronskalet. Fördela i väl rengjorda burkar.

Tips

Lemoncurd finns att köpa i de flesta affärer och brukar då stå bland marmeladen. Den kan vara lite fastare i konsistensen än vad hemgjord är så rör ut den i lite citronsaft så att den blir lösare. Men prova gärna att göra egen som har en friskare sma...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!