Säbytårta med pekannötter och björnbär

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En härligt krispig marängtårta garnerad med pekannötter och björnbär.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Chokladkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 50 g smör
  • Garnering:
  • hackade pekannötter
  • björnbär eller andra bär
  • Ev servering:
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Chokladkräm

  1. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Vänd ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen svalna.
  2. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med nöthack och björnbär och servera gärna med vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla Oxelius

2013-07-17

Så hemskt mycket socker, 5 dl!!

Säbytårta med pekannötter och björnbär
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
  • Chokladkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 50 g smör
  • Garnering:
  • hackade pekannötter
  • björnbär eller andra bär
  • Ev servering:
  • vispad grädde

Säbytårta med pekannötter och björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En härligt krispig marängtårta garnerad med pekannötter och björnbär.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º-200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Chokladkräm

  1. Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Vänd ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen svalna.
  2. Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med nöthack och björnbär och servera gärna med vispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla Oxelius

2013-07-17

Så hemskt mycket socker, 5 dl!!