Säbytårta med pekannötter och björnbär
  • Tid 45 min + tid att kallna
  • Ugn 175-200º

Säbytårta med pekannötter och björnbär

3.38 (21 betyg)

En härligt krispig marängtårta garnerad med pekannötter och björnbär.

  • Tillagningstid 45 min + tid att kallna
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

12 bitar
Bottnar:
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mixad mandel
Chokladkräm:
  • 6 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 50 g smör
Garnering:
  • hackade pekannötter
  • björnbär eller andra bär
Ev servering:
  • vispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner mandeln. Rita två rundlar, 24 centimeter i diameter, på två bakplåtspapper. Fördela smeten på rundlarna. Grädda 15–20 minuter. Låt svalna.

Chokladkräm

  1. 1

    Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Vänd ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Ta kastrullen från värmen, klicka i smöret och rör tills smöret smält. Låt krämen svalna.

  2. 2

    Bred hälften av krämen på en botten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Garnera med nöthack och björnbär och servera gärna med vispad grädde.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulla Oxelius

    Så hemskt mycket socker, 5 dl!!