Enkel midsommartårta

Enkel midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Midsommartårta med fluffig frasig flädermarängsbotten, god att äta direkt när toppingen av crème fraiche och jordgubbar klickats på. Men också fantastisk senare på kvällen eller dagen efter då marängen segat till sig.

Ugnstemperatur:125º
10 portioner
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • Fyllning:
  • 200 g riven mandelmassa
  • Garnering:
  • 5 dl vispad crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter delade jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Koka flädersaft och socker till en simmig konsistens (sirap). Vispa äggvitorna och häll ner fläder- och socker-sirapen i en fin stråle under vispningen. Vispa till ett fast vitt skum. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och låt sedan bottnen kallna på plåten. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbottnen.
  3. Vispa crème fraiche tills den blir fast och blanda ner vaniljsockret och vaniljfröna. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan och garnera med jordgubbarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Söderberg

2013-06-25

Mums! Min botten blev också mjuk, men det var bara gott.

Linnea

2013-06-09

Bottnen blev mjuk och inte krispig tyvärr.

Sibban

2012-08-01

Toppengod tårta som jag gör om till små bakelser i stället, Blir ca 20 st små.

Sibban

2012-08-01

Toppengod tårta som jag gör om till små bakelser i stället, Blir ca 20 st små.

Enkel midsommartårta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • Fyllning:
  • 200 g riven mandelmassa
  • Garnering:
  • 5 dl vispad crème fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter delade jordgubbar

Enkel midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Midsommartårta med fluffig frasig flädermarängsbotten, god att äta direkt när toppingen av crème fraiche och jordgubbar klickats på. Men också fantastisk senare på kvällen eller dagen efter då marängen segat till sig.

Ugnstemperatur:125º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Koka flädersaft och socker till en simmig konsistens (sirap). Vispa äggvitorna och häll ner fläder- och socker-sirapen i en fin stråle under vispningen. Vispa till ett fast vitt skum. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och låt sedan bottnen kallna på plåten. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbottnen.
  3. Vispa crème fraiche tills den blir fast och blanda ner vaniljsockret och vaniljfröna. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan och garnera med jordgubbarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Söderberg

2013-06-25

Mums! Min botten blev också mjuk, men det var bara gott.

Linnea

2013-06-09

Bottnen blev mjuk och inte krispig tyvärr.

Sibban

2012-08-01

Toppengod tårta som jag gör om till små bakelser i stället, Blir ca 20 st små.

Sibban

2012-08-01

Toppengod tårta som jag gör om till små bakelser i stället, Blir ca 20 st små.