Nötfri schwarzwaldbakelse

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En söt liten bakelse med smak av vanilj, kokos och choklad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 tsk florsocker att sikta över
  • Fyllning:
  • 5 dl grädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • Till servering:
  • physalis

Gör så här

  1. Rosta kokosflingor och solrosfrön i torr panna några minuter tills de fått färg. Vänd samman med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i kokos, solrosfrön och socker försiktigt.
  2. Gör 20–24 matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 10–12 minuter tills de fått färg. Lossa kakorna från pappret och låt svalna upp och ner.

Topping

  1. Smält chokladen i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp för att stelna.

Fyllning

  1. Vispa grädden ganska hårt med socker och vanilj. Varva tre bottnar med grädde mellan lagren. Toppa med grädde.
  2. Skär chokladen i rutor, cirka 1,5x5 centimeter. Dekorera bakelserna med chokladplattor. Sikta över florsocker. Servera med physalisfrukter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nötfri schwarzwaldbakelse
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Bottnar:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 tsk florsocker att sikta över
  • Fyllning:
  • 5 dl grädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • Till servering:
  • physalis

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

En söt liten bakelse med smak av vanilj, kokos och choklad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta kokosflingor och solrosfrön i torr panna några minuter tills de fått färg. Vänd samman med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i kokos, solrosfrön och socker försiktigt.
  2. Gör 20–24 matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 10–12 minuter tills de fått färg. Lossa kakorna från pappret och låt svalna upp och ner.

Topping

  1. Smält chokladen i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp för att stelna.

Fyllning

  1. Vispa grädden ganska hårt med socker och vanilj. Varva tre bottnar med grädde mellan lagren. Toppa med grädde.
  2. Skär chokladen i rutor, cirka 1,5x5 centimeter. Dekorera bakelserna med chokladplattor. Sikta över florsocker. Servera med physalisfrukter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!