Nötfri schwarzwaldbakelse
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Nötfri schwarzwaldbakelse

3.55 (11 betyg)

En söt liten bakelse med smak av vanilj, kokos och choklad.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 stycken
Bottnar:
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggvitor
Topping:
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 tsk florsocker att sikta över
Fyllning:
  • 5 dl grädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
Till servering:
  • physalis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta kokosflingor och solrosfrön i torr panna några minuter tills de fått färg. Vänd samman med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i kokos, solrosfrön och socker försiktigt.

  2. 2

    Gör 20–24 matskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen 10–12 minuter tills de fått färg. Lossa kakorna från pappret och låt svalna upp och ner.

Topping

  1. 1

    Smält chokladen i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp för att stelna.

Fyllning

  1. 1

    Vispa grädden ganska hårt med socker och vanilj. Varva tre bottnar med grädde mellan lagren. Toppa med grädde.

  2. 2

    Skär chokladen i rutor, cirka 1,5x5 centimeter. Dekorera bakelserna med chokladplattor. Sikta över florsocker. Servera med physalisfrukter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar