Hallontarte
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Hallontarte

2.97 (34 betyg)

Smördesgsbotten fylld med söt och god vanljkräm och hallon.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 bitar
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 1 lättvispat ägg
Vaniljkräm:
  • 1 vaniljstång + 3 msk socker eller
  • 2 msk vaniljsocker + 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1.5 dl aprikosmarmelad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda socker, grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljfrön och sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, låt den inte koka. Om du använder vaniljsocker, tillsätt det när krämen svalnat.

  2. 2

    Kavla de tinade smördegspattorna något och klä in en pajform med löstagbar botten, 20 centimeter i diameter. Lämna ett par centimeter hängande över kanten så att degen inte glider ner. Pensla kanterna med ägget och grädda pajskalet i 10 minuter.

  3. 3

    Lossa pajskalet från formen, bred ut vaniljkrämen och fördela hallonen. Värm försiktigt marmeladen i en kastrull så den blir rinnig, pensla eller ringla den över hallonen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd färdig vaniljkräm.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar