Hallontarte

Hallontarte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Smördesgsbotten fylld med söt och god vanljkräm och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 1 lättvispat ägg
  • Vaniljkräm:
  • 1 vaniljstång + 3 msk socker eller
  • 2 msk vaniljsocker + 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1.5 dl aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda socker, grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljfrön och sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, låt den inte koka. Om du använder vaniljsocker, tillsätt det när krämen svalnat.
  2. Kavla de tinade smördegspattorna något och klä in en pajform med löstagbar botten, 20 centimeter i diameter. Lämna ett par centimeter hängande över kanten så att degen inte glider ner. Pensla kanterna med ägget och grädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Lossa pajskalet från formen, bred ut vaniljkrämen och fördela hallonen. Värm försiktigt marmeladen i en kastrull så den blir rinnig, pensla eller ringla den över hallonen.

Tips

Använd färdig vaniljkräm.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hallontarte
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 frysta, tinade smördegsplattor
  • 1 lättvispat ägg
  • Vaniljkräm:
  • 1 vaniljstång + 3 msk socker eller
  • 2 msk vaniljsocker + 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 200 g färska eller frysta hallon
  • 1.5 dl aprikosmarmelad

Hallontarte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Smördesgsbotten fylld med söt och god vanljkräm och hallon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bitar

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda socker, grädde, mjölk och maizena i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljfrön och sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, låt den inte koka. Om du använder vaniljsocker, tillsätt det när krämen svalnat.
  2. Kavla de tinade smördegspattorna något och klä in en pajform med löstagbar botten, 20 centimeter i diameter. Lämna ett par centimeter hängande över kanten så att degen inte glider ner. Pensla kanterna med ägget och grädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Lossa pajskalet från formen, bred ut vaniljkrämen och fördela hallonen. Värm försiktigt marmeladen i en kastrull så den blir rinnig, pensla eller ringla den över hallonen.

Tips

Använd färdig vaniljkräm.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!