För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbspaj

Betyg (1-5):
3.27 (52 betyg)

Ljuvlig paj med söta jordgubbar, färska eller frysta. Servera den gärna ljummen med en kula glass.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Fyllning:
  • 1 liter jordgubbar
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den med en sked i en pajform.
  2. Bred ut jordgubbarna på pajdegen, dela stora jordgubbar. Blanda potatismjöl och socker och strö över.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Servering

Servera eventuellt med lite florsocker, en kula glass, citronmeliss och några extra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2014-03-29

Jättegod!

Liknande recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(2)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Blåbärscocotter

(19)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Fyllning:
  • 1 liter jordgubbar
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2 msk socker

Jordgubbspaj

Betyg (1-5):
3.27 (52 betyg)

Ljuvlig paj med söta jordgubbar, färska eller frysta. Servera den gärna ljummen med en kula glass.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den med en sked i en pajform.
  2. Bred ut jordgubbarna på pajdegen, dela stora jordgubbar. Blanda potatismjöl och socker och strö över.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Servering

Servera eventuellt med lite florsocker, en kula glass, citronmeliss och några extra bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2014-03-29

Jättegod!

Liknande recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(2)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Lingon- och marängpaj

(4)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Blåbärscocotter

(19)