För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg (1-5):
2.6 (20 betyg)

Fluffig jordgubbsmousse med rabarber i glas. Krämig och len, toppad med pistagenötter och färska jordgubbar är det här den perfekta sommardesserten!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g rabarber
  • 2 msk röd jordgubbssaft, utspädd
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • 0.5 dl pistagenöt

Gör så här

  1. Skölj rabarbern, skala den, och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ner jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
  2. Låt gelatinet smälta i lite vatten. Rör först ner gelatinet i rabarber och jordgubbarna, blanda sedan ner grädden. Fördela smeten i glas eller portionsskålar.
  3. Låt stå i kylskåp att stelna ca 2-3 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-07-04

Perfekt sommardessert! Gelatinbladen läggs i blöt i kallt vatten och smälts sedan ner i lite vatten, på spisen eller i mikron, vilket står i receptet. Personligen tycker jag inte att det är en väldigt söt dessert, men det beror naturligtvis på syran hos rabarbern och jordgubbarna. Används mild rabarber och välmogna jordgubbar, kan det vara lämpligt att ta ner sockermängden. Man äter lätt två portioner per man om man får!

åsa

2015-06-13

Låter konstigt att man skulle ha i gelatinblad i den kalla röran. Enligt instruktionerna på gelatinförpackningen måste man ju värma dem för att de ska smälta. Jag valde till slut att ha i bladen i den varma röran. Sedan vände jag i grädden när det hela hade kallnat. Blev ändå inte särskilt fluffigt, tyvärr. Dessutom blev det väldigt mycket av detta väldigt söta. Nästa gång drar jag ner på sockret eller gör hälften så mycket.

Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsdröm

(18)

Mangobowl med kokos

(8)

Rabarber-gino med glass

(9)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(42)

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g rabarber
  • 2 msk röd jordgubbssaft, utspädd
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • 0.5 dl pistagenöt

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg (1-5):
2.6 (20 betyg)

Fluffig jordgubbsmousse med rabarber i glas. Krämig och len, toppad med pistagenötter och färska jordgubbar är det här den perfekta sommardesserten!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj rabarbern, skala den, och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ner jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
  2. Låt gelatinet smälta i lite vatten. Rör först ner gelatinet i rabarber och jordgubbarna, blanda sedan ner grädden. Fördela smeten i glas eller portionsskålar.
  3. Låt stå i kylskåp att stelna ca 2-3 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-07-04

Perfekt sommardessert! Gelatinbladen läggs i blöt i kallt vatten och smälts sedan ner i lite vatten, på spisen eller i mikron, vilket står i receptet. Personligen tycker jag inte att det är en väldigt söt dessert, men det beror naturligtvis på syran hos rabarbern och jordgubbarna. Används mild rabarber och välmogna jordgubbar, kan det vara lämpligt att ta ner sockermängden. Man äter lätt två portioner per man om man får!

åsa

2015-06-13

Låter konstigt att man skulle ha i gelatinblad i den kalla röran. Enligt instruktionerna på gelatinförpackningen måste man ju värma dem för att de ska smälta. Jag valde till slut att ha i bladen i den varma röran. Sedan vände jag i grädden när det hela hade kallnat. Blev ändå inte särskilt fluffigt, tyvärr. Dessutom blev det väldigt mycket av detta väldigt söta. Nästa gång drar jag ner på sockret eller gör hälften så mycket.

Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbsdröm

(18)

Mangobowl med kokos

(8)

Rabarber-gino med glass

(9)

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(42)

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

(14)