Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (20 betyg)

Fluffig jordgubbsmousse med rabarber i glas. Krämig och len, toppad med pistagenötter och färska jordgubbar är det här den perfekta sommardesserten!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g rabarber
  • 2 msk röd jordgubbssaft, utspädd
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • 0.5 dl pistagenöt

Gör så här

  1. Skölj rabarbern, skala den, och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ner jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
  2. Låt gelatinet smälta i lite vatten. Rör först ner gelatinet i rabarber och jordgubbarna, blanda sedan ner grädden. Fördela smeten i glas eller portionsskålar.
  3. Låt stå i kylskåp att stelna ca 2-3 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-07-04

Perfekt sommardessert! Gelatinbladen läggs i blöt i kallt vatten och smälts sedan ner i lite vatten, på spisen eller i mikron, vilket står i receptet. Personligen tycker jag inte att det är en väldigt söt dessert, men det beror naturligtvis på syran hos rabarbern och jordgubbarna. Används mild rabarber och välmogna jordgubbar, kan det vara lämpligt att ta ner sockermängden. Man äter lätt två portioner per man om man får!

åsa

2015-06-13

Låter konstigt att man skulle ha i gelatinblad i den kalla röran. Enligt instruktionerna på gelatinförpackningen måste man ju värma dem för att de ska smälta. Jag valde till slut att ha i bladen i den varma röran. Sedan vände jag i grädden när det hela hade kallnat. Blev ändå inte särskilt fluffigt, tyvärr. Dessutom blev det väldigt mycket av detta väldigt söta. Nästa gång drar jag ner på sockret eller gör hälften så mycket.

Liknande recept

Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(447)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g rabarber
  • 2 msk röd jordgubbssaft, utspädd
  • 1 dl strösocker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • Garnering:
  • jordgubbar
  • 0.5 dl pistagenöt

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (20 betyg)

Fluffig jordgubbsmousse med rabarber i glas. Krämig och len, toppad med pistagenötter och färska jordgubbar är det här den perfekta sommardesserten!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj rabarbern, skala den, och skär den i bitar. Koka dem mjuka med saften och sockret. Rör ner jordgubbarna, delade i bitar, och låt kallna.
  2. Låt gelatinet smälta i lite vatten. Rör först ner gelatinet i rabarber och jordgubbarna, blanda sedan ner grädden. Fördela smeten i glas eller portionsskålar.
  3. Låt stå i kylskåp att stelna ca 2-3 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och pistagenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2015-07-04

Perfekt sommardessert! Gelatinbladen läggs i blöt i kallt vatten och smälts sedan ner i lite vatten, på spisen eller i mikron, vilket står i receptet. Personligen tycker jag inte att det är en väldigt söt dessert, men det beror naturligtvis på syran hos rabarbern och jordgubbarna. Används mild rabarber och välmogna jordgubbar, kan det vara lämpligt att ta ner sockermängden. Man äter lätt två portioner per man om man får!

åsa

2015-06-13

Låter konstigt att man skulle ha i gelatinblad i den kalla röran. Enligt instruktionerna på gelatinförpackningen måste man ju värma dem för att de ska smälta. Jag valde till slut att ha i bladen i den varma röran. Sedan vände jag i grädden när det hela hade kallnat. Blev ändå inte särskilt fluffigt, tyvärr. Dessutom blev det väldigt mycket av detta väldigt söta. Nästa gång drar jag ner på sockret eller gör hälften så mycket.

Liknande recept

Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(447)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Pannkakstårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelpaj med lingon och ingefära

Betyg
Betyg
(9)