För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
3.17 (23 betyg)

Avnjutes långsamt...

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Mango- och jordgubbsslush

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
3.17 (23 betyg)

Avnjutes långsamt...

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Snabba marängbakelser

(2)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Mango- och jordgubbsslush

(6)