Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
3.17 (23 betyg)

Avnjutes långsamt...

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frysta fruktspett

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mangobowl med kokos

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 4 stora lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 2 dl ljus rom
  • 2 ägg, endast vitor
  • 1 liter rensade och tunt skivade färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 1 lime, rivet skal

Jordgubbscarpaccio med mojitosorbet

Betyg (1-5):
3.17 (23 betyg)

Avnjutes långsamt...

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker och ljummet vatten tills sockret löst sig i en plastburk som tål att frysas. Tillsätt pressad lime, rivet limeskal, mynta och rom. Låt stå i frysen över natten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner blandningen i den frysta sorbeten. Ställ tillbaka sorbeten i frysen och låt stå över natten.
  3. Lägg jordgubbsskivorna som en blomma, lite omlott, på 8 små desserttallrikar. Blanda socker och rivet limeskal och strö över jordgubbarna. Klicka på sorbet.

Tips

Ställ mindre skålar med sorbet i större skålar med is så smälter den inte så snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frysta fruktspett

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Mangobowl med kokos

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies