Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oreo cheesecake

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärscheesecake med citron

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Jordgubbscheesecake med lime

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g jordgubbar i fjärdedelar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 12 havre- eller knäckflarn

Jordgubbsbakelse med mascarpone och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Milt, gräddigt bakverk med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en skål. Strö över flor- och vaniljsocker. Täck med plastfolie och låt sockret smälta i rumsvärme. Blanda mascarpone med apelsinsaft, grädde och florsocker.
  2. Fördela först hälften av jordgubbarna på assietter och lägg på ett flarn på varje. Fördela sedan mascarponekrämen över, toppa med resten av jordgubbarna och apelsinskalet och avsluta med flarn.

Servering

Garnera gärna med mynta eller citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2013-06-21

Ska det inte vara vispad grädde där?

Liknande recept

Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oreo cheesecake

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärscheesecake med citron

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Jordgubbscheesecake med lime

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vit chokladcheesecake med citrus

Betyg
Betyg
(4)