
Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag
Betyg (1-5):
Fantastisk smak får bären av den söta lagen med vanilj och råsocker.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
- 500 g jordgubbar
- Lag:
- 1 vaniljstång
- 2 passionsfrukter
- 3 apelsiner, pressad saft och 1/3 av apelsinerna, rivet skal
- 0.5 dl råsocker, beroende på bärens sötma
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Sjud alla ingredienserna till lagen i en kastrull tills sockret har löst sig, det tar någon minut. Låt svalna. Skölj, noppa och skär jordgubbarna i mindre bitar, skivor eller klyftor. Slå lagen över jordgubbarna och låt dra en stund innan servering.
Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag
Betyg (1-5):
Fantastisk smak får bären av den söta lagen med vanilj och råsocker.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Sjud alla ingredienserna till lagen i en kastrull tills sockret har löst sig, det tar någon minut. Låt svalna. Skölj, noppa och skär jordgubbarna i mindre bitar, skivor eller klyftor. Slå lagen över jordgubbarna och låt dra en stund innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!