Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

För dig som vill äta mera grönt och mindre snabba kolhydrater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Vid servering:
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke med resterande ingredienser. Vänd runt ordentligt.
  2. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 20 min.
  3. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Servera med ris eller nudlar till barn med spring i benen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Görel

2018-04-03

Använde kycklinglårfilé och spetskål, strök saltet. Galet gott!

Coop

2017-05-31

Till Katarina: Det ska vara 1 msk sambal oelek, men minska gärna om du inte gillar styrka.

Katarina

2017-05-30

Visst står det fel i receptet? Det kan inte vara en matsked sambal oelek. Det blir alldeles för starkt.

sara

2015-12-30

Viktigt att använda ljus japansk soya, annars blir det inte alls bra och för salt.

smurf

2015-03-26

Skulle gärna se att rättens salthalt per portion presenterades (med tillbehör inräknade). Vi fick blanda ut maten med massor av extra grönsaker, vilket naturligtvis gjorde vitlök/ingefära-smaken tråkig och mild. Nästa gång letar vi nog natriumreducerad soya.

inger

2015-03-11

Jättegott! Min tvååring och make älskade detta, båda ger 10p av 10.

Carina

2015-02-11

Jättegott!

Tatiana

2015-02-11

Gott

Frida

2015-01-10

Supergott! Även kidsen åt morötterna och vitkålen.

Annette

2015-01-07

Detta var enkelt o gott

Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Japansk ugnsrostad kycklingfilé
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Vid servering:
  • färsk koriander

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

För dig som vill äta mera grönt och mindre snabba kolhydrater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke med resterande ingredienser. Vänd runt ordentligt.
  2. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 20 min.
  3. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Servera med ris eller nudlar till barn med spring i benen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Görel

2018-04-03

Använde kycklinglårfilé och spetskål, strök saltet. Galet gott!

Coop

2017-05-31

Till Katarina: Det ska vara 1 msk sambal oelek, men minska gärna om du inte gillar styrka.

Katarina

2017-05-30

Visst står det fel i receptet? Det kan inte vara en matsked sambal oelek. Det blir alldeles för starkt.

sara

2015-12-30

Viktigt att använda ljus japansk soya, annars blir det inte alls bra och för salt.

smurf

2015-03-26

Skulle gärna se att rättens salthalt per portion presenterades (med tillbehör inräknade). Vi fick blanda ut maten med massor av extra grönsaker, vilket naturligtvis gjorde vitlök/ingefära-smaken tråkig och mild. Nästa gång letar vi nog natriumreducerad soya.

inger

2015-03-11

Jättegott! Min tvååring och make älskade detta, båda ger 10p av 10.

Carina

2015-02-11

Jättegott!

Tatiana

2015-02-11

Gott

Frida

2015-01-10

Supergott! Även kidsen åt morötterna och vitkålen.

Annette

2015-01-07

Detta var enkelt o gott

Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)