Japansk ugnsrostad kycklingfilé
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

4.14 (21 betyg)

För dig som vill äta mera grönt och mindre snabba kolhydrater.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk salt
Vid servering:
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke med resterande ingredienser. Vänd runt ordentligt.

  2. 2

    Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 20 min.

  3. 3

    Toppa med koriander vid servering.

Servering

Servera med ris eller nudlar till barn med spring i benen.
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Görel

    Använde kycklinglårfilé och spetskål, strök saltet. Galet gott!

  • Coop webbredaktör

    Till Katarina: Det ska vara 1 msk sambal oelek, men minska gärna om du inte gillar styrka.

  • Katarina

    Visst står det fel i receptet? Det kan inte vara en matsked sambal oelek. Det blir alldeles för starkt.

  • sara

    Viktigt att använda ljus japansk soya, annars blir det inte alls bra och för salt.

Visa fler