För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg (1-5):
4.13 (23 betyg)

För dig som vill äta mera grönt och mindre snabba kolhydrater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Vid servering:
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke med resterande ingredienser. Vänd runt ordentligt.
  2. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 20 min.
  3. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Servera med ris eller nudlar till barn med spring i benen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Görel

2018-04-03

Använde kycklinglårfilé och spetskål, strök saltet. Galet gott!

Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Katarina: Det ska vara 1 msk sambal oelek, men minska gärna om du inte gillar styrka.

Katarina

2017-05-30

Visst står det fel i receptet? Det kan inte vara en matsked sambal oelek. Det blir alldeles för starkt.

sara

2015-12-30

Viktigt att använda ljus japansk soya, annars blir det inte alls bra och för salt.

smurf

2015-03-26

Skulle gärna se att rättens salthalt per portion presenterades (med tillbehör inräknade). Vi fick blanda ut maten med massor av extra grönsaker, vilket naturligtvis gjorde vitlök/ingefära-smaken tråkig och mild. Nästa gång letar vi nog natriumreducerad soya.

inger

2015-03-11

Jättegott! Min tvååring och make älskade detta, båda ger 10p av 10.

Carina

2015-02-11

Jättegott!

Tatiana

2015-02-11

Gott

Frida

2015-01-10

Supergott! Även kidsen åt morötterna och vitkålen.

Annette

2015-01-07

Detta var enkelt o gott

Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Barnens bästa kycklingnudlar

(19)

Pastasallad med kyckling

(31)

Caesarburgare

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 morötter i skivor
  • 1 klyftad gul lök
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 tsk salt
  • Vid servering:
  • färsk koriander

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg (1-5):
4.13 (23 betyg)

För dig som vill äta mera grönt och mindre snabba kolhydrater.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en bunke med resterande ingredienser. Vänd runt ordentligt.
  2. Lägg över i en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 20 min.
  3. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Servera med ris eller nudlar till barn med spring i benen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Görel

2018-04-03

Använde kycklinglårfilé och spetskål, strök saltet. Galet gott!

Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Katarina: Det ska vara 1 msk sambal oelek, men minska gärna om du inte gillar styrka.

Katarina

2017-05-30

Visst står det fel i receptet? Det kan inte vara en matsked sambal oelek. Det blir alldeles för starkt.

sara

2015-12-30

Viktigt att använda ljus japansk soya, annars blir det inte alls bra och för salt.

smurf

2015-03-26

Skulle gärna se att rättens salthalt per portion presenterades (med tillbehör inräknade). Vi fick blanda ut maten med massor av extra grönsaker, vilket naturligtvis gjorde vitlök/ingefära-smaken tråkig och mild. Nästa gång letar vi nog natriumreducerad soya.

inger

2015-03-11

Jättegott! Min tvååring och make älskade detta, båda ger 10p av 10.

Carina

2015-02-11

Jättegott!

Tatiana

2015-02-11

Gott

Frida

2015-01-10

Supergott! Även kidsen åt morötterna och vitkålen.

Annette

2015-01-07

Detta var enkelt o gott

Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Barnens bästa kycklingnudlar

(19)

Pastasallad med kyckling

(31)

Caesarburgare

(4)