Japansk gurkpickles

Japansk gurkpickles

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 gurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • sesamfrön, rostade
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Kärna ur gurkan och skär den i lite sneda bitar. Salta och låt stå ca 10 min. Häll bort vattnet som saltats ur.
  2. Blanda socker, soja, vinäger och olja till en marinad. Rör tills sockret har lösts upp. Blanda gurkan med marinaden.
  3. Strö över sesamfrön och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Augusta

2014-09-01

Jag var lite lat och kärnade inte ur gurkan men skar den i tunna skivor istället. Det fungerade också och den smakar precis som på restaurang. Gott!

Liknande recept

Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Japansk gurkpickles
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 gurka
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • sesamfrön, rostade
  • chiliflakes

Japansk gurkpickles

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur gurkan och skär den i lite sneda bitar. Salta och låt stå ca 10 min. Häll bort vattnet som saltats ur.
  2. Blanda socker, soja, vinäger och olja till en marinad. Rör tills sockret har lösts upp. Blanda gurkan med marinaden.
  3. Strö över sesamfrön och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Augusta

2014-09-01

Jag var lite lat och kärnade inte ur gurkan men skar den i tunna skivor istället. Det fungerade också och den smakar precis som på restaurang. Gott!

Liknande recept

Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)