Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (24 betyg)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (24 betyg)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sjuden lax med farmors gurksallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(0)