Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassik laxburgare

(2)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxtaco

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Midsommarpaj

(7)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassik laxburgare

(2)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxtaco

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Midsommarpaj

(7)

Smörgåstårta med smak av hav

(45)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies