Jalapeño poppers

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jalapeño poppers en amerikansk klassiker! Fritera och ät som snacks. Recept av Eva Robild och Kerstin Rosengren ur boken: Chili, 222 sorter att odla och äta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 16 gröna jalapeño
  • 100 g cream cheese
  • 100 g riven lagrad ost
  • 0.5 tsk rivet limeskal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • neutral olja, till fritering

Gör så här

  1. Skär ett snitt på längden genom alla jalapeños. Pilla försiktigt ut kärnorna. Blanda cream cheese, riven ost, limeskal och ev röd chili.
  2. Fyll alla jalapeños med ostkrämen och slut ev öppningen med en tandpetare. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet.
  3. Hetta upp så mycket olja att jalapeñon kommer att täckas, till 180° i en kastrull med höga kanter. Doppa jalapeñon i smeten och släpp ner direkt i oljan.
  4. Fritera några i taget till fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Medelhavsgratäng

(21)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 16 gröna jalapeño
  • 100 g cream cheese
  • 100 g riven lagrad ost
  • 0.5 tsk rivet limeskal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • neutral olja, till fritering

Jalapeño poppers

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Jalapeño poppers en amerikansk klassiker! Fritera och ät som snacks. Recept av Eva Robild och Kerstin Rosengren ur boken: Chili, 222 sorter att odla och äta.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett snitt på längden genom alla jalapeños. Pilla försiktigt ut kärnorna. Blanda cream cheese, riven ost, limeskal och ev röd chili.
  2. Fyll alla jalapeños med ostkrämen och slut ev öppningen med en tandpetare. Vispa ihop mjöl och mjölk till en jämn smet.
  3. Hetta upp så mycket olja att jalapeñon kommer att täckas, till 180° i en kastrull med höga kanter. Doppa jalapeñon i smeten och släpp ner direkt i oljan.
  4. Fritera några i taget till fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Medelhavsgratäng

(21)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies