Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!

Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inlagda rödbetor
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!

Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!