Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!

Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 kg rödbetor
  • 2 liter vatten
  • Lag:
  • 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
  • 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Inlagda rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!

Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  2. Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
  3. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)