
Inlagda rödbetor
Betyg (1-5):
Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!
Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 kg rödbetor
- 2 liter vatten
- Lag:
- 1 liter vatten (helst spad från rödbetskoket)
- 1.25 dl ättiksyra (24%) eller lite mer ättiksprit
- 3 dl socker
- 10 kryddnejlikor
Gör så här
- Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
- Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
- Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.
Inlagda rödbetor
Betyg (1-5):
Inlagda rödbetor i lag av vatten, ättiksprit, socker och kryddnejlikor är enkelt att göra och håller i en evighet. Ett klassiskt tillbehör som piffar till vilken maträtt som helst!
Tillagningstid: 1 dygn + 45 min
Svårighetsgrad:Enkel
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet, t ex genom ett kaffefilter, om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
- Koka upp allt till lagen. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 minuter, häll den över rödbetorna och sätt på lock. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt på lock.
- Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Hållbarhet 6-12 månader.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!